Musikyra Ravnogor

Musikyra Ravnogor

22-29 juli 2018


Dansa och bli yr i den eldiga ringdansen, sjung den kraftfulla och ornamenterade sången, lyssna på säckpipornas gälla klang, festa, fröjdas och fira livet på 1400 meters höjd i Rodopiberget i södra Bulgarien!


Välkommen på en unik resa till Bulgariens traditionella musik- och danskultur i dess autentiska miljö - bergsbyn Ravnogor!

Flera hundra år gamla traditionella sånger, låtar och danser utövas fortfarande av byborna och görs aktuella vid varje högtid.

Den mäktiga ringdansen till levande musik pågår ibland i sex timmar.

Alla är med och får vara med! Vi umgås med byborna och möter den lokala traditionella musikkulturen på nära hål och varje kväll är en fest.

Vi deltar i och bidrar med dans, musik och närvaro till en av byns viktigaste högtider och fester ”Nabora”. Den pågår i tre dagar.


Ravnogor är omringad av mäktiga bergsmassiv och fantastisk natur.

Ett härligt lugn råder i byn där man får leta efter moderna urbana influenser med blåslampa.


Dans- och musikkursen

Varje dag i den veckan kommer du/ni att kunna dansa folkdanser från Bulgarien och Balkan samt prova på bulgarisk folksång med mig Mihail Dinchev och Nina Grancharova.


Boende

I det hemtrevliga familjehotellet Boryka som är beläget mitt i byn och har en vacker trädgård, restaurang, bastu, gym, cykeluthyrning m.m. Tre måltider bulgarisk husmanskost om dagen ingår. Se www.boryka.com


Resor                    

Alla resor inom Bulgarien ingår               

Dagsutflykt till staden Plovdiv ingår   


Besök även:

Ethnospace.com

Musikyra Ravnogor på Facebook